söndag 6 februari 2011

Egna smycken av krympplast!

De finaste smyckena gör du själv! Då får du smycken som ingen annan har! Det är jättekul för du kan hitta fina biler på internet som du skriver ut och ritar av. Tänk på att det kommer att krympa så en bild som nästan är en halv a4 blir ungefär 6cm! De krymper ungefär 1/3.


Panduro och andra pysselaffärer kan man köpa Krympplast, det finns i två sorter klar och vit, jag använde klar.

Du behöver krympplast, svart märkpenna, färgpennor (tusch eller andra färgpennor), sax, hålslagare, aluminisumfolie, en tung bok eller kastrull och sedan ringar eller annat för att hänga upp smyckena i.

Sätt på ugnen på 150grader.
Rita din bild på den matta sidan på pappret, gör kanterna med svarta märkpennan och fyll sedan i färg med färgpennorna. Tänk på att om det är små kanter och hörn så kan det spricka när man klipper i plasten, den är ganska hård.

Klipp ut dina bilder och gör hål med ett hålslag där du vill ha hål, tänk på att göra hålet när kanten så du kan sätta i en ögla.

Lägg dina figurer på en plåt som klädd med aluminiumfolie.

Lägg in plåten i ugnen och kolla lite på vad som händer. Du kommer se att de drar i hop sig jättemycket!! Men de ska göra det, de kommer att platta till sig sen.

När de har böjt upp sig så blir du lite rädd men de plattar till sig sen! Så vänta tills du ser att de är helt platta, det brukar bli en liten bubbla i mitten som tar lite tid. Ta ut dem när de är helt platt om de inte vill bli helt platta så ta ut dem och lägg ett aluminiumpapper över och lägg på en bok eller stekpanna eller annat som är tungt. Låt svalna, nu är de klara!

Du kan ställa in dem lite kort i ugnen om du märker att de inte plattar till sig, ställ in i ugnen igen ett tag så de blir varma och plattar till sig.

Nu kan du sätta i öglor i dem och ha dem som örhängen, halsband eller broscher!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar